tiistai 1. toukokuuta 2018

Vappua viettämässä Kauttuan KlubillaOlen nyt ollut osa-aikakauttualainen runsaat puoli vuotta. Olen tänä aikana kierrellyt lapsuudesta tuttuja maisemia ristiin ja rastiin. Monet kerrat olen ohittanut Kauttuan Klubin kauniin uusklassisen kartanorakennuksen, mutta sisälle en ole ennen eilistä päässyt kertaakaan. Rakennus valmistui 1802 Kauttuan ruukin omistajan Anders Henrik Falckin perheen asunnoksi. Sittemmin rakennus on toiminut A.Ahlströmin OY:n edustustiloina ja nykyään siinä toimii hotelli ja ravintola.

Eilen siis pääsin ensimmäistä kertaa tutustumaan kartanon sisätiloihin, sillä olimme viettämässä vapun aattoa Klubin ravintolassa herkullisten hampurilaisten äärellä. Samalla oli mahdollisuus tutkia taloa ja sen pihapiiriä tarkemminkin. Olen todella iloinen, kun huomasin, miten hyvässä kunnossa taloa on pidetty ja miten sille on annettu uusi elämä kauttualaisten ja kauempaakin tulleiden viihtyisänä ajanviettopaikkana. Tuskin maltan odottaa, että pääsen kesällä ihailemaan kaunista omenapuutarhaa ravintolan terassilta käsin. Omenapuutarhasta on meillä kylän lapsilla paljon kokemuksia, sillä tapasimme käydä puistossa omenavarkaissa. Pimeän turvin hiivimme puistoon peläten sekä vartijoita että Klubin kuuluisaa aavetta. Minua niistä kumpikaan ei koskaan onnistunut yllättämään.

Puutarhasta on näkymä myös joen toisella puolella oleviin tehdasrakennuksiin. Mieheni, joka ei ole paikkakuntalainen, mielestä tehdasrakennukset pilaavat näkymän, mutta minun mielestäni ne kuuluvat siihen. Ne ovat osa paikan, ja samalla myös minun, identiteettiäni. Identiteettiä, joka pikku hiljaa palailee ja vahvistuu.


Kaunista toukokuuta! Sinivuokkojen jälkeen tulevat valkovuokot (täällä Helsingisä niitä jo on) ja vähitellen puhkeaa koko luonto vihreyteen ja kukkaan. Oi, että odotan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti