perjantai 6. heinäkuuta 2018

Leikkimökkini KauttuallaMelkein tasan vuosi sitten aloin tosissani haikailemaan kakkosasunnon hankkimista lapsuusmaisemista Kauttualta (kuuluu Euran kuntaan). Ryhdyin seuraamaan paikkakunnan asuntoilmoituksia ja iskin silmäni vuonna 1945 rakennettuun rivitaloon. Taloyhtiö (kaksi kuuden asunnon rivitaloa) vaikutti hyvin hoidetulta ja taloilla oli oma arvonsa, sillä ne ovat Alvar Aallon suunnittelemia elementtitaloja. Talon elementit tehtiin Varkaudessa, josta ne kuljetettiin eteenpäin ja pystytettiin paikalleen. Kauttualla talot tunnetaan edelleen sähkötaloina, sillä niissä oli paikkakunnan ensimmäiset sähköliedet. Modernia siis!Sovin näytön paikallisen kiinteistövälittäjän kanssa. Jo myyntiilmoituksen kuvien perusteella oli selvää etten selviäisi ilman isohkoa remonttia. Silti käynti paikan päällä sai minut melkein perääntymään, sillä epäröin selviäisinkö remontista. En nimittäin omaa juuri minkäänlaista remonttikokemusta ja remontointiin olisi mahdollisuus vain viikonloppuisin. Haudoin asiaa muutaman päivän, mutta ajatus omasta pikku pesästä ei jättänyt minua rauhaan ja niinpä tein tarjouksen. Ihan sellaisenaan tarjous ei mennyt läpi, mutta pääsimme lopulta molempia osapuolia tyydyttävään ratkaisuun. Näin minusta oli taas tullut kauttualainen, ainakin osa-aikainen sellainen. Tuntui hyvältä!Melko pian selvisi, etten selviäisi remontista omin voimin ja päädyin palkkaamaan paikallisen remonttifirman tekemään suurimmat työt. Isäni auttoi purkamalla keittiön maan tasalle ja repimällä viisi kerrosta muovimattoja, jotta saimme puulattian esiin. Keittiön toimitti lähiseudulla toimiva pieni keittiöfirma ja lattian hionnan ja maalauksen suoritti paikallinen tekijä. Omalle kontolleni jäi seinien, ovien ja kattojen maalaaminen ja valkoista maalia kuluikin purkkikaupalla, kun tummentuneet paneelit piti raikastaa.Remontti venyi lopulta tämän vuoden puolelle, mutta vihdoin tammikuun lopulla kaikki oli valmista ja pääsin lempipuuhaani sisutuksen pariin. Leikkimökki, jolla nimellä mieheni asuntoa kutsui ja jonka omin käyttöön, on sisustettu pääosin kierrätetyillä kalusteilla ja tavaroilla. Ainoastaan sohva ja sänky on toistaiseksi ostettu uutena. Vielä kaipaan muutamia kalusteita, mutta pääosin sisustus alkaa olla suurempien tavaroiden osalta valmis. Paikalliset kirpputorit ovat toimineet aarreaittoina, joista olen löytänyt kaikkea pientä kivaa ja tarpeellista.


Leikkimökissä on kaksi huonetta ja keittiö. Olohuonen on reilun kokoinen ja makuuhuonekin ihan toimiva. Makuuhuoneessa ovat säilyneet alkuperäiset vaatekaapit ja ne saavat pysyäkin paikallaan.

Olen nyt viettänyt kaksi viikkoa yhteen menoon Leikkimökilläni ja täytyy sanoa, että en kadu yhtään, että päätin palata. Olen nauttinut kesäpäivistä maaseudun rauhassa. 

1 kommentti:

  1. Ihanista ihanin leikkimokki! Toivottavasti paasen taas pian vierailemaan :)

    VastaaPoista