maanantai 31. joulukuuta 2018

Kirjavuosi 2018


Luin tänä vuonna enemmän kirjoja kuin moneen vuoteen. Raskaan sarjan lukijoiden rinnalla saldoni 65 luettua nidettä on säälittävä, mutta itse olen tyytyväinen. Osallistuin myös ekaa kertaa Helmet-lukuhaasteeseen. En tosin kovin tavoitteellisesti, mutta kirjailin muistiin, jos jokin kirja sopi johonkin haasteen kohtaan. Ajattelin osallistua ensi vuonnakin, on hauska miettiä lukemaansa uusista ja joskus yllättävistäkin näkökulmista.

Seuraavaksi muutama nosto kirjavuodestani positiivisen kautta.

Vuoden sarja(t): Emmi Mustosen Järjen ja tunteen tarinat sekä Syrjästäkatsojan tarinoita viihdyttivät usean kirjan verran.

Vuoden koskettavin: Hannu Mäkelän kirja Valo  hänen äkillisesti kuolleesta vaimosta Svetasta.

Vuoden elämäkerta: Anna Kortelainen on kirjoittanut loistavan elämäkerran bisnesnainen ja taidemesenaatti Sara Hildenistä: Hyvä Sara. Sara Hildenin elämä. Eniten ihailen Kortelaisen tapaa kontekstoida tutkittavansa aikaan ja paikkaan ja saada kohteen lisäksi aikakausi elämään lukijan mielessä.

Vuoden yllättäjä: Saara Turunen kirjoillaan Rakkauden hirviö ja Sivuhenkilö. Ajattelin pitkään, että Turusen kirjat eivät ole minua varten, mutta onneksi uteliaisuus voitti ja otin kirjat lukuun. Virkistävän suoraa puhetta monella tapaa.

Vuoden kaunein: Pirkko Soinisen kieli on lumoavaa teoksessa Ellen. Ellen Thesleffin fiktiivinen päiväkirja. 

Vuoden inspiroivin: Mia Kankimäki on teoksellaan Naiset, joita ajattelen öisin saanut tuhannet naiset ajattelemaan inspiroivia naisia yön pimeinä tunteina. Itseni mukaan lukien.

Vuoden esikoinen: Satu Vasantolan En palaa takaisin koskaan, luulen.

Vuoden odotetuin: Siitä hetkestä kun kuulin Minna Rytisalon kirjoittavan kirjaa kaimastaan Minna Canthista aloin odottaa kirjan ilmestymistä. Enkä turhaan,  Rouva C oli yksi vuoden parhaista lukukokemuksista.

Vuoden helmi: Olen ihaillut Merete Mazzarellaa jo pitkään eikä hän pettanyt nytkään. Fiktiivinen elämäkerta historian tutkija Alma Söderhjelmistä nimeltään Alma. Edelläkävijän tarina on loistava.

Nyt on aika laittaa pillit pussit tältä vuodelta ja siirtää katse kohti vuotta 2019. Valoa kohti mennään!

ONNELLISTA UUTTA VUOTTA ITSE KULLEKIN!

5 kommenttia:

 1. Esille nostamistasi kirjoista olen lukenut vain Alman, mutta se olikin sitten oikein hyvä.

  Hyvää uutta lukuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alma oli todella hyvä. Mazzarella osaa!

   Onnellista ja kirjaisaa alkanutta vuotta!

   Poista
 2. Pirkko Soinisen kirjaa on kehuttu monessa blogissa, ja olen itsekin alkanut kiinnostua kirjasta. Antoisaa alkavaa lukuvuotta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MarikaOksa, kiitos ja samoin! Toivottavasti vuosi tuo eteesi monta hyvää kirjaa ja Ellen voisi olla yksi niistä.

   Poista