perjantai 11. tammikuuta 2019

Vuoden alun suunnitelmatUusi vuosi on jo hyvässä vauhdissa, mutta vuoden tuoreus ja sen mahdollisuudet silti vielä tulevaisuuden usvassa. Suuria suunnitelmia vuodelle ei ole, mutta pieniä senkin edestä. Olen siinä onnekkaassa asemassa, että sain Suomen Tietokirjailijoilta apurahan ja pystyn sen turvin jatkamaan palkatonta vapaatani. Seuraavan kerran vakihomma päiväkodissa kutsuu näillä näkymin ensi elokuussa. Kaukana, kun sitä ajattelee tästä tammikuun perspektiivistä, mutta lähellä, kun miettii, kuinka paljon vielä kirjan kanssa on tekemistä.

Tammikuu kuluu perinteisesti keventäen. Suklaat saavat jäädä kaupan hyllylle ja viini pysyköön leilissään alkuvuoden (ainakin pääosin). Tänä vuonna päätin kokeilla myös lihatonta ruokavaliota. Punaista lihaa en juuri ole syönyt aiemminkaan, mutta kanasta ja kanaruuista tykkään. Toistaiseksi kaikki on sujunut kivuttomasti ja tuntuu kuin en olisi mistään luopunutkaan. Yritän pitää tämän hyvän pöhinän, johon kuuluu myös liikunnan lisääminen (sitä voisi kyllä enemmänkin lisätä) myös tammikuun jälkeen.


Uusi vuosi tuokoon mukanaan myös aktiivisemman Jaanan. Kotona tehtävän kirjoitustyön vastapainoksi haluan välillä hemmotella itseäni kivoilla kahviloilla ja maittavilla lounailla. Haluan myös käydä enemmän elokuvissa, taidenäyttelyissä ja muissa kulttuuritapahtumissa. Olen jo bongannut muutamia mielenkiintoisia luentokokonaisuuksia, joista toinen liittyy Minna Canthiin ja toinen Leo Tolstoihin. Molemmat vielä kaiken lisäksi ilmaista huvia. Elokuvateatterissa pyörivistä elokuvista minua kiinnostavat ainakin Colette ja The Wife. Molemmissa sama teema: naiskirjoittaja miehen haamukirjoittajana. Taidenäyttelyrintamalla pitää pitää kiirettä, että ehtii nähdä paljon kehutun Kohtaamisia kaupungissa -näyttelyn (ehkä menen jo huomenna). Teatterielämyksiä on luvassa ainakin kaksi. Viikon päästä on vuorossa Kansallisteatterin Kolme sisarta ja myöhemmin keväällä Yhtä matkaa, jossa hurmaava Seela Sella tekee toisen päärooleista.


Tässä eräänä iltana otin tehtäväkseni käydä läpi kustantajien kevään uutuuskatalogeja ja tehdä mielenkiintoisista varaukset kirjastoon. Nopeuttaa kummasti kirjan saamista, kun ei jää odottelemaan ilmestymista ja arvosteluja (esimerkkinä kerrottakoon, että olen varausjonossa sijalla 2615 Michelle Obaman kirjaan). Tässä muutama esimerkki kirjoista, jotka kiinnostavat:

Johanna Venho: Ensimmäinen nainen
Merete Mazzarella: Varovainen matkailija
Enni Mustonen: Sotaleski
Minna Maijala: Punaiset kengät - Minna Canthista, rakkaudesta ja vallasta
Sara Karlsson: Asioita, jotka tekevät kodin.


Ihanaa viikonloppua! Tehkää kaikkea kivaa!

3 kommenttia:

 1. Ahh luin joskus aikoja sitten Sara Karlssonin blogia - silla oli aina kaikkia tosi ihania kuvia ja juttuja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, onko sillä blogikin? Näin vaan mainoksen kirjasta ja kun kaikki kotiin liittyvä ja kaunis kiinnostaa, niin laitoin varaukseen.

   Poista
  2. Joo oli ainakin ennen! Googlasin asken nopeesti ja nayttaa et nykyaan se on enemman nettisivu: http://www.minutes.fi/

   Poista